maandag 21 mei 2012

Fruitcocktail

20 minuten / 4 glazen / drankje

Ingrediënten           Materiaal

10 st sinaasappels                       Sinaasappelenpers
100 gr aardbeien                         Glaskan
1 st mango                                  Schilmesje
4 st kiwi’s                                   Snijmesje
10 muntblaadjes                          4 cocktailglazen
Limonadesiroop
IJsklonten                  


Bereiding:

Pers de sinaasappels uit en schenk het in de glaskan. Schil de mango en kiwi’s en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Snijdt de muntblaadjes en het fruit in stukken en voeg dit toe aan het sinaasappelsap. Voeg nu de ijsklonten toe en maak het af met een scheutje limonadesiroop.

Laat het drankje voor 1 uur in de koelkast staan voordat u naar het strand gaat. Op deze manier is de cocktail goed gekoeld en heeft het genoeg tijd om op smaak te komen.
Als u met een koelbox naar het strand gaat, hoeft u natuurlijk geen ijsklonten aan de cocktail toe te voegen. Daarentegen is het wel erg lekker als u drankje ijs en ijskoud is.

Tip:

Wil je toch een klein beetje alcohol toevoegen aan de cocktail, vervang dan de limonadesiroop door Coeberg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten