dinsdag 23 december 2014

In port gewelde vijgen


Ingrediënten 
375 gram suiker
375 ml water
375 liter port
0.5 vanillestokje
1 kaneelstokje
375 gram kaneelijs
18 verse vijgen

Bereiding
Was de vijgen schoon en snijd een kruisje aan de onderkant van de vijgen.

Breng in de koekenpan het water samen met de suiker aan de kook. Snijd het vanillestokjes voor de helft door midden en veeg het vanillemerg eruit om dit vervolgens aan de siroop toe te voegen. Voeg ook het vanillestokje zelf, het kaneelstokje en de port toe aan het mengsel.

Breng het mengsel nu aan de kook totdat de suiker geheel is opgelost en leg de vijgen in het mengsel. Laat de vijgen voor circa 3 minuten meekoken. Zet het vuur nu laag en laat de vijgen circa 5 minuten pruttel. De pan mag nu van het vuur om het geheel af te laten koelen.

Serveer de vijgen nu op de borden. Zeef de siroop in een kan. Serveer naast de vijgen op ieder bord een bolletjes kaneelijs en schenk de gezeefde siroop over de vijgen en ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten