zondag 26 februari 2012

Chocolade-Bananenbrood

60 minuten / 12 sneetjes / Gebak
 

Ingrediënten                       Materiaal

100 gram + extra gesmolten boter                  Grote Mengkom                                   
175 gram suiker                                             Blender        
175 gram zelfrijzend bakmeel                         Cakeblik       
2 el cacao                                                      Vochtige theedoek                     
100 gram pure chocolade
2 bananen
3 eieren
50 ml melk
 

Bereiding:

Meng de bloem, suiker en cacao door elkaar heen. Meng nu de bananen door de blender totdat het heel erg fijn is. Voeg vervoglens 1 ei toe aan het mengsel. Scheid nu de overige twee eieren van elkaar en roer het eigeel door de bananen heen.  Breek de chcolade in kleine brokjes en voeg de blokjes evenals de boter en de melk toe aan het eimengesel. Klop nu de overgebleven eiwitten stijf en roer het geheel door het bloemmengsel. Mix nu het meel- en eimengsel door elkaar tot een glad en galnzend mengsel. Verwarm de oven op 180 graden en vet het cakeblik alvast in met het extra boter. Schenk nu het deeg in het blik en bak het brood af in ca. 60 minuten. Om te testen of het brood goed gaar is, kunt u met een sateprikker in het brood prikken. Kom het stokje er schoon en droog uit dan is uw brood gereed. Verwijder nu de cake uit de vorm en leg de vochtige theedoek over het brood heen. Dit zorgt ervoor dat het brood een zachte omvang krijgt en niet taai wordt.
 

Tip:

Vindt u de chocolade iets te zwaar van smaak, vervang de cacaopoeder door een halve banaan.
Vindt u de banaan iets te zwaar van smaak, dan kunt u deze vervangen door choclade of zelfs weg laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten