zaterdag 22 december 2012

Sabayon met rood fruit (koude versie)

Ingredienten                   Benodigdheden

150 gram slagroom                                   Mengkom
1 tl citroensap                                          2 mixers
110 gram suiker                                       2 wiskeyglazen
225 ml champagne                                   Kookpan
4 eieren
125 gram rood fruit
Munt
Water

Bereiding:

Split de eieren op in eiwitten en eidooiers. Voeg de eidooiers samen met 60 gram suiker en 125 ml champagne in de mengkom.

Vul nu de kookpan met het water en breng het aan de kook. Plaats de mengkom boven de pan, zet het vuur nu wat lager  en begin met kloppen. Schenk het restant van de champagne beetje bij beetje toe. Blijf het het mengsel kloppen totdat het lichtgeel en lobbig wordt.

Haal de kom nu van de pan af en blijft doorgaan met kloppen totdat het mengsel goed is afgekoeld.

Klop nu de slagroom samen met 60 gram suiker stevig en voeg dit voorzichtig toe aan het mengsel.

Vul de glazen met het rode fruit en schenk de sabayon erover heen. Garneer het af met een aantal blaadje munt.

2 opmerkingen:

  1. Kan je dit een dag van te voren maken en in de koelkast afgedekt houden? Of moet je als je het maak binnen een paar uur opeten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad mogelijk.
      Het beste is om de saus dan, onder af en toe kloppen, het rustig af te laten koelen. Je kunt het vervolgens afgedekt in de koelkast laten staan.

      Verwijderen