dinsdag 12 maart 2013

Loempia's


Ingrediënten                           Materiaal
100 gram Mie                            Kookpan
100 gram taugé                         Zeef
100 gram wortels                      Wokpan
1 prei                                      Schuimspaan
1 bosui
1 ei
1/2 rode peper
100 gr gerookte kipfilet (na behoefte)
6 Wontonvellen
500 ml zonnebloemolie
Red Chilisaus / pepermayonaise

Bereiding:
Vul de kookpan met warm water en breng het aan de kook. Voeg vervolgens de Mie en kook de Mie totdat het gaar is.

Snijdt de wortel, prei en bosui in kleine reepjes en blancheer ze voor 30 sec. in kokend water. Snijdt intussen de peper en na behoefte het kipfilet in kleine reepjes.

Laat nu de geblancheerde groente uitlekken in een vergiet en voeg het samen bij de Mie, taugé, kipfilet en peper.

Klop het ei nu los en besmeer de uiteindes van de Wontonvellen. Leg de vulling vervolgens op de vellen en vouw dan de zijkanten naar binnen. Nu kan het geheel opgerold worden tot een mooi en stevig pakketje. Frituur de loempia goudbruin.
 
Tip:
Serveer de loempia's met chilisaus of pepermayonaise
(druppels rode pepersaus met mayonaise)
Lekker om een omelet erbij te serveren van de overgebleven ei.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten