Ingrediënten Materiaal
100 gram Mie Kookpan100 gram taugé Zeef
100 gram wortels Wokpan
1 prei Schuimspaan
1 bosui
1/2 rode peper
100 gr gerookte kipfilet (na behoefte)
6 Wontonvellen
500 ml zonnebloemolie
Red Chilisaus / pepermayonaise
Bereiding:
Vul de kookpan met warm water en breng het aan de
kook. Voeg vervolgens de Mie en kook de Mie totdat het gaar is.
Snijdt de wortel, prei en bosui in kleine reepjes en
blancheer ze voor 30 sec. in kokend water. Snijdt intussen de peper en na
behoefte het kipfilet in kleine reepjes.
Laat nu de geblancheerde groente uitlekken in een
vergiet en voeg het samen bij de Mie, taugé, kipfilet en peper.
Klop het ei nu los en besmeer de uiteindes van de
Wontonvellen. Leg de vulling vervolgens op de vellen en vouw dan de zijkanten
naar binnen. Nu kan het geheel opgerold worden tot een mooi en stevig pakketje.
Frituur de loempia goudbruin.
Tip:
Serveer de loempia's met chilisaus of pepermayonaise
(druppels rode pepersaus met mayonaise)
Lekker om een omelet erbij te serveren van de overgebleven ei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten