zondag 28 april 2013

Chocolade-Bananenbrood

Ingrediënten:
240 gram cacaopoeder, 60 gram boter + extra, 175 gram bloem, 15 gram bakpoeder, 1 ei, 90 gram vanilieyoghurt, 150 gram suiker en 3 bananen

Materiaal:
Mixer, Mengkom, Siliconen Tulbandvorm, Theedoek.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de siliconen tulbandvorm in met boter. Prak de banen fijn en mix het samen met de overige ingredienten in de kom. Schenk het geheel vervolgens in de tulbandvorm en bak de cake in circa 50 minuten. Om er zeker van de zijn dat de cake gaar is kun je een lange sateprinker in de cake prikken. Komt de sateprikker er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake buiten de oven circa 5 minuten afkoelen en leg dan een vochtige theedoek op de cake. Op deze manier blijft de cake lekker zacht.
Serveertip:
Serveer de cake eventueel met stracciatella ijs of slagroom.

 

1 opmerking: