dinsdag 19 augustus 2014

Klaver Kaassoep

Ingrediënten:
25 gram Bloem
25 gram boter
0,5 ltr. lichte bouillon(3 Maggi tabletten) 
125 gram oude Klaverkaas 
1 teentje knoflook
1 kleine rode ui 
100 ml room.

Bereiding:
Voeg 0,5 ltr. water toe en de benodigde bouillonblokjes.
Pel de ui en knoflook en snijdt ze in kleine blokjes. Bak de knoflook en ui in de pan met de boter totdat de ui glazig ziet. Voeg de bloem toe en blijf het geheel roeren tot het zachtjes begint te pruttelen. Schep nu, beetje hij beetje, de bouillon toe en blijf roeren. Voeg vervolgens de kaas toe. Blijf roeren tot de kaas is opgelost.

Tip:
Om de soep iets zachter van smaak te maken, kan je de ui vervangen door een bosui en de knoflook verwijderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten