vrijdag 29 augustus 2014

Spinazietaart





Ingrediënten:
250 gram Ricotta
250 gram spinazie (diepvries)
50 gram pijnboompitten
3 eieren
100 gram geraspte oude kaas
2 teentje knoflook of 2 tl knoflookpoeder
0,5 ui
10 vellen filodeeg

Bereiding:
Haal de spinazie uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in kleine blokjes en bak ze heel even totdat ze glazig zien.
Mix naast de filodeeg alle ingredienten door elkaar tot een mooi glad mengsel.
Bekleed het taartvorm met de filodeeg bladen. Zorg ervoor dat een derde van de bladen buiten de rand vallen. Giet het kaasmengsel in de taartvorm en vouw de buitenkant van de filodeeg bladen naar binnen.
Bak de taart af in circa 25 minuten.

Tip:
De taart kan je beter niet opnieuw opwarmen nadat het is afgekoeld.
Spinazie bevat nitraatrijke stoffen. De kans is groot dat deze bactierie groeit na het opnieuw opwarmen van het gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten