zondag 4 januari 2015

Ei-muffins


Ingrediënten voor 6 muffins
2 eieren
0.25 paprika
75 gram crème fraîche
6 blaadjes basilicum
0.5 rode ui
1 tl knoflookpoeder
1 tl kipkruiden
zout
Scheutje olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in fijne blokjes. Verwarm de olie in de pad en bak de uitjes glazig. Snijd de paprika in blokjes en voeg ook deze samen met de knoflookpoeder toe aan de uitjes. Bak alles nog even samen en laat het vervolgens afkoelen.

Snijd de basilicum fijn. Mix de eieren en de crème fraîche door elkaar en breng het op smaak met de fijn gesneden basilicum, kipkruiden en de zout. Voeg nu de uien en paprika toe aan de mix en bak het geheel af totdat ze mooi goudbruin zien van boven.

Vul de cupcake bakblik nu met siliconen cupcakevormpjes en vul deze met het eimengsel.
Voor de silicone vormpjes te plaatsen in het bakblik zullen de ei-muffins lekker stevig worden.

Tip:
Laat de muffins nadat je de oven uit hebt gezet nog even in de oven staan. Zo kunnen de muffins rustig afkoelen en zakken ze niet in elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten