donderdag 19 januari 2012

Spaans Brood

Ingrediënten                    Materiaal:

300 gr zelfrijzend bakmeel                        Brood bakmachine
200 gr bloem                                            Optioneel:
Snufje suiker en zout                                Mixer
7 gr gist                                                   Cakeblik                             
330 ml water                                            Theedoek
1 el knoflookpoeder                                   Grote mengkom
1 tl rozemarijn
1 tl marjolein
1,5 el tijm
50 gr gedroogde tomaten
Extra boter

 

Bereiding:

Snijdt de tomaten fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten één voor één in de brood bakmachine en houdt bovenstaande volgorde aan. Bak het brood af d.m.v. de "normale bakwijze”. Kijk in de gebruiksaanwijzing van het brood bakmachine om te zien onder welke code deze afbakwijze is in geprogrammeerd.
 

Optioneel: 

Bent u niet in het bezit van een brood bakmachine, mix dan alle ingrediënten in een grote kom tot een smeuïge ronde bal. Laat het deeg 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de kom heen. Verwarm nu de oven op 180°C en vet het cakeblik in met de extra boter. Bak het brood in circa 45 minuten totdat het brood een mooie bruine korst heeft. Laat het brood nog even een kwartier in de oven afkoelen voordat je het brood aansnijdt.
 

Tip:

Vervang de tomaten eens door olijven of voeg kappertjes toe aan het deeg. Je kunt zo ver gaan als je zelf wilt m.b.t. het vervangen voor ingrediënten. Zorg er alleen voor dat je het basisrecept aanhoudt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten