donderdag 10 juli 2014

Stoofpot met kip








Ingrediënten:
350 gram gesneden kipfilet
400 kippen ragout
200 gram crème fraîche
2 el olijfolie
stronk broccoli
snufje zout
0,5 liter water
blokjes kippenbouillon (goed voor 0,5 liter)
1 sjalot
2 teentjes knoflook
5 el witte wijn (droog)
Voor de roux
50 gram boter
3 tl meel

Bereiding:
Zet een pan met 0,5 liter water op het vuur en voeg het bouillonblokjes toe.
Laat het koken totdat het blokjes is opgelost. Voeg vervolgens de broccoli toe en laat het circa 5 koken.

Snijd ondertussen de sjalot en knoflook fijn en bak deze in de koekenpan.
Voeg de kipfilet toe en bak het geheel totdat de kip gaar is.

Meng nu de bouillon met broccoli en de witte wijn door het gerecht en maakt het af met de ragout en crème fraîche.

Laat de boter voor de roux in een aparte pan smelten en voeg dan de bloem toe. Laat het geheel circa 2 minuten koken totdat het een dik papje wordt. Als de stoofpot klaar is kan je de roux toevoegen om het mengsel dikker te maken. De stoofpot is uiteindelijk klaar zodra de roux geheel is opgelost.

Tip:
Erg lekker met rijst erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten