vrijdag 28 november 2014

Kipsalade met slabonen en zongedroogde tomaten


Ingrediënten:
200 gram kip
2 sneetjes brood
2 el+extra knoflookolijfolie
Snufje zout en peper
50 gram zongedroogde tomaten
35 gram Parmezaanse kaas
2 el balsamico
200 gram sla- of snijbonen

Bereiding:
Kook de slabonen voor circa 6 minuten. Zorg ervoor dat ze nog een beetje knapperig zijn. Laat de slabonen afkoelen en zet ze vervolgens in de koelkast.

Schenk de extra olijfolie in de koekenpan en bak de kip gaar en mooi bruin. Laat ook de kip na het bakken afkoelen en snijd/scheur het uit stukken. Bewaar de kip, afgedekt met folie, in koelkast en ga verder met de overige ingrediënten.

Verwijder de korsten van het brood en snijd het brood in blokjes. Meng het brood in een kom door de olie en breng het op smaak met zout en peper. Bak de blokjes brood in de pan, totdat de blokjes brood mooi krokant zijn. Laat de croutons even afkoelen.

Snijdt nu de tomaten in stukjes en schaaf de kaas in plakjes. Meng vervolgens alle afgekoelde ingrediënten door elkaar en besprenkel het met de basilicumolie. Breng het eventueel op smaak met extra zout en peper.

Tip:
Dit is voor een hoofdgerecht goed voor 1 persoon. Als bijgerecht is het goed voor 2-4 personen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten